Tagok

Pap Réka

2013-ban ismerkedtem meg az Obedience sporttal közelebbről, IGP sportolóként szenvedélyem az engedelmes munka, és az első perctől nagyon megtetszett az a magas szint, amit ez a sport a párosoktól megkövetel. Elsősorban trénerként vagyok jelen a sportban, de segédbírói, és 2014-ben teljesítménybírói képzésen is részt vettem, melyet sikeresen elvégeztem. Edzői gyakorlatom során számos sportoló munkáját segítettem a kezdetektől a vizsgaszintig. Szeretem a fajták sokszínűségét, és a párosokban rejlő kihívást. A sportbizottságot a MEOESZ hívta életre, hasonlóképpen mint több más magas szintű, és nagy népszerűségnek örvendő sportnál (agility, IGP), ahol már évek óta a SB koordinálja a hazai sportéletet. Az Obedience sportban ez nagy változás, és egyben lehetőség is. Azon fogunk dolgozni, hogy megfelelően képviseljük az Obedience sportot hazai, illetve nemzetközi viszonylatban is az elvárásoknak megfelelően. A SB célja, és természetesen a sajátom is, az Obedience szélesebb körben való népszerűsítése, több vizsgázási, versenyzési lehetőség biztosítása, amely egyúttal több alkalom a segédbírók, teljesitménybírók érvényesülésére is. Hiszem, hogy lehetőséget kell adni mindenkinek, aki tevékenyen, és aktívan részt akar venni a sport életében, egyenlő feltételekkel, ezáltal színesítve és népszerűsítve a hazai obedience életet. Szeretném az IGP sportban elért eredményeimet kamatoztatni ezen a téren is. 5 x voltam magyar válogatott kerettag 3 különböző kutyával. Megjártam számos világversenyt, versenyző, csapatkapitányi koordinátor és természetesen nézői minőségben. Ezekkel a tapasztalataimmal szeretném a jövendőbeli obedience válogatottat támogatni, és egy világbajnokságig kísérni. Bátorítok mindenkit, hogy alapítsanak egyesületet, csatlakozzanak a MEOESZ-hez, és rendezzenek vizsgákat a saját iskolájukon a csapataik számára, terveik megvalósításában a SB segítségükre lesz. A minőségről a meghívott, FCI által elismert szakemberek, bírók és segédbírók gondoskodnak, és nevükkel fémjelzik a rendezvény színvonalát.

Bán Bea

Bán Bea vagyok, a MHEOE delegált tagja. 2011 augusztusában vettem részt az első obedience szemináriumomon, ahova még csak azért mentem el, hogy megismerjem a sportot. 2012 májusában pedig már Ausztriában elindultam első versenyünkön Boróka nevű hovawartommal, akivel 2013-ban 1-es szinten a Magyar Nemzeti Bajnokság-on első helyet értünk el, majd 2014-ben 2-es szinten megnyertük a kupasorozat II. állomásaként kiírt versenyt és az Országos Bajnokságot is, így 2-es szinten 2014-ben a kupasorozat első helyén végeztünk. 2012-ben alapító tagja voltam a Magyar Obedience Sport Egyesület-nek, majd 2014-ben az Obedience Hungary Team Sport Egyesületnek. 2013 májusában aktívan részt vettem a Magyarországon megrendezett FCI Obedience VB lebonyolításában, ami hatalmas élmény volt számomra, sok élvonalbeli versenyzővel ismerkedhettem meg. 2014 február 2-án obedience segédbírói vizsgát tettem. Az obedience iránti lelkesedésemmel sikerül népszerűsíteni a sportot a hovawart egyesületen belül is, így már csapatként tudtunk edzeni és elindulni a különböző rendezvényeken. A 2015-ös olaszországi hovawart VB-n 5 kutyával vettünk részt, mind három szinten képviselve a fajtát. Jelenleg 2 kutyával versenyzek. Célom, hogy a sportbizottságban elősegítsem a sport népszerűsitését, a vizsga lehetőségek növelésével lehetővé téve a fejlődést mind a gazdák, mind a kutyák számára. A bírói, segédbírói képzéssel, szemlélet egyeztetéssel, továbbképzéssel segítsük a hazai és nemzetközi részvétel színvonalát.

Varga-Kiss Anikó

Az obedience sporttal kb.7 éve ismerkedtem meg. Előtte aktívan, versenyszerűen agilityztem első kutyámmal, majd magába szippantott az IGP világa. Az élet úgy hozta, hogy sikerült az obediences események sűrűjébe csöppennem. Sok éven át készítettem az obedience versenyek, vizsgák, és különböző rendezvények plakátjait, valamint aktívan részt vettem ezek szervezésében, lebonyolításában. Az Obedience Hungary Team Sportegyesület bizalmat szavazva megválasztott alelnökének, mely tisztséget 3 évig töltöttem be. Célom, hogy az évek során megszerzett tapasztalataimat, és ismereteimet a sport bizottságban kamatoztatni tudjam, segítve ezzel a sport fejlődését, és jövőjét.

Bartha Nóra

Rakamazi Adrienn