2024-es FCI Obedience Világbajnoksági kvalifikáció

Kedves Obedience Sportolók,

A 2024-es évi vb részvétel kvalifikációs kiírása úgy érezzük, hogy egy mérföldkő a magyar obedience sport életében.

Néhány gondolatot szeretnénk veletek megosztani ezzel kapcsolatban.

A MEOESz Obedience Sportbizottság (továbbiakban: OSB) egyik elsődleges célja az FCI világbajnokságra való kijutás lehetőségének megteremtése volt, azon sportolók számára, akik elkötelezettek az Obedience iránt, kellő lelkesedést éreznek, és teljesíteni tudják a minimum feltételeket. Ennek is köszönhetően az OSB megalakulásának első évében már tudott versenyzőt delegálni Magyarország színeiben az FCI világbajnokságra.Abban az évben a kvalifikációs feltételnek egy minimum jó minősítésű OBED 3-as szintű vizsga eredményt határoztunk meg, szándékosan azért, hogy ezzel ösztönözzük az indulásra akár a kevésbé magabiztosabb sportolókat is.Az ezt követő évben már két versenyzőt is delegálhattunk, ami nagy örömet jelentett számunkra, és mindenképpen új lendületet adott a magyar Obedience sportnak.Úgy gondoltuk, hogy a fokozatosság elvét követve kicsit emelhetünk a kvalifikációs követelményen, ezért az idei évben már versenyen kértük teljesíteni a min. OBED 3- as szintet, jó minősítéssel, amely elképzelést az is igazolt, hogy már 3 előnevezés is érkezett hozzánk. Végül két versenyző utazott ki a rendezvényre, de egyértelműen látszik, hogy a vb részvétel egyre népszerűbb. Az idei év tapasztalata, hogy tovább emelhetjük a kvalifikációs szintet, és ennek a szabálynak a sportszerűség miatt is meg kellett születnie. Tehát a 2024-es FCI világbajnokságra való kijutáshoz kvalifikációs versenyeket jelölünk meg. Két kvalifikációs lehetőségből minimum az egyiken kell teljesíteni az OBED 3 szintet jó minősítéssel. Tehát két lehetőség lesz a vb előtt, az egyik a 2023 évi Országos Obedience Bajnokság (október 14.), a másik pedig egy tavaszi verseny, amit időben ki fogunk hirdetni, de ehhez szükség van a pályázatok elbírálására, és jövő évi rendezvénynaptár összeállítására. Amennyiben a kvalifikációs versenyt teljesítő párosok létszáma nem tölti ki a vb re nevezhető teljes keretet (általában 6 fő), továbbra is szeretnénk lehetőséget biztosítani a vb szereplésre, így módunkban áll delegálni azt a versenyzőt, aki rendelkezik más versenyen elért, érvényes min. jó minősítéssel OBED 3- as szinten.A kihirdetett selejtező versenyeken teljesítők után pontszám szerinti sorban kerülnek benevezésre. 

Továbbá várjuk azok jelentkezését e-mailben ( hello@obedience-sportbizottsag.hu ), akiknek a 2024-es évi FCI Obedience világbajnokságon szándékukban áll indulni. Szeretnénk őket szervezett közös tréningekkel, fehér kutyás indulási lehetőségekkel segíteni a felkészülésben. A jelentkezés nem jelent kötelezettséget a versenyzőkre nézve.

2024-es FCI kvalifikációs kiírást itt tekinthetitek meg.

Üdvözlettel

MEOESz Obedience Sportbizottság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .